Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ Λ.Σ. ΑΙΓΑΛΕΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



         Την Πέμπτη 10 Νοέμβρη η Λαϊκή Συνέλευση Αιγάλεω με μεγάλη συμμετοχή δημοτών, εργαζομένων συμβασιούχων παραβρέθηκε «απρόσκλητη» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Βασικός λόγος της συλλογικής και αποφασιστικής παρέμβασης οι επί μήνες απλήρωτοι συμβασιούχοι του Δήμου και τα χαράτσια της ΔΕΗ που καταφθάνουν σωρηδόν σε όλα τα σπίτια.
Αυτά είναι κρίσιμα ζητήματα που εδώ και καιρό απασχολούν έντονα τις συναντήσεις της Λαϊκής Συνέλευσης και αποτυπώνουν την αγωνία των ανθρώπων που περιμένουν μάταια μια λύση, ενώ οι υπεύθυνοι από πλευράς Δήμου αδρανούν.
Η Λ.Σ αποφασισμένη να πάρει απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή, αλλά και τη θέση όλων των παρατάξεων για τις οφειλές και τα χαράτσια, παρενέβη δυναμικά στην έναρξη της συνεδρίασης και απαίτησε να ακουστεί ο λόγος της και να δοθεί άμεσα λύση.
 Η άρχουσα δημοτική παράταξη αμήχανη και κατάπληκτη προσπάθησε με τρόπο γραφικά αυταρχικό, προεξέχοντος του Πάνου Σπηλιόπουλου, προέδρου του Δ.Σ να επιβάλει την τάξη και το σεβασμό στην ημερήσια διάταξη. Όταν συνειδητοποίησε ότι σε εκείνη ειδικά την συνεδρίαση η ημερήσια διάταξη ήταν μόνο η φωνή των συγκεντρωμένων, υποχώρησε ατάκτως δίνοντας τον λόγο στον αρμόδιο των οικονομικών θεμάτων. Μέσα από αοριστίες για χρέη του Δήμου και αδυναμία πληρωμής των οφειλών και μετά την έντονη απαίτηση του κόσμου αναγκάστηκε, χωρίς να δεσμευτεί, να δηλώσει ότι κατανοεί το δίκιο του αιτήματος και θα γίνει προσπάθεια να πληρωθούν οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι μέχρι τα Χριστούγεννα. Είναι δεδομένο ότι για την κατάντια της οικονομικής κατάστασης του Δήμου ευθύνεται η εκάστοτε Δημοτική Αρχή, τις αποτυχημένες ασκήσεις κακοδιαχείρισης της οποίας καλούνται να επωμιστούν, φυσικά, οι κάτοικοι του Αιγάλεω.
Η άλλη συνιστώσα της χρόνιας οικονομικής κακοδιαχείρισης, η δημοτική παράταξη του Καλογερόπουλου, απόντος του επικεφαλής, αναγνώριζε σιωπηρά και δημαγωγικά τη δίκαιη οργή αλλά έμεινε αμέτοχος παρατηρητής.
Εξαιρετικά αμφιλεγόμενη η στάση της «Ανάπλασης».  Όταν ο επικεφαλής πήρε το λόγο, χωρίς να πάρει θέση για το θέμα των συμβασιούχων, πρότεινε ένα ψήφισμα εναντίον των χαρατσιών, αλλά σε όλη τη διαδικασία κράτησε μια βουβή σχεδόν απαξιωτική στάση προς τους συγκεντρωμένους. Καμιά έστω και συμβολική κίνηση συμπαράστασης στην απαίτηση του κόσμου  να ακουστεί για να εκφράσει τα δίκαια αιτήματά του.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής το Βούλγαρη κατέφυγε στη γκρίζα ζώνη των αφορισμών, ως άλλο ιερατείο, στην οποία κινείται πάντα με χαρακτηριστική άνεση, λούζοντας το πλήθος με χαρακτηρισμούς, όπως «ασφαλίτες, προβοκάτορες, ελεεινός συρφετός, συνονθύλευμα και άλλα». Αυτό μόνο και μόνο γιατί προσκλήθηκε επίμονα  να πάρει ξεκάθαρη θέση με τίνος το μέρος τάσσεται. Αντί γι’ αυτό αποχώρησε καταγγέλοντάς τους  «αντικομμουνιστές» και «προβοκάτορες» για στοχευμένη επίθεση εναντίον του ΚΚΕ. Οι «κομμουνιστές» δημοτικοί σύμβουλοι,  όπως αυτοαποκαλούνται, ας ξεπεράσουν το σύνδρομο της ασφαλιτοποίησης των πάντων μπας και αντιληφθούν κάποτε τι συμβαίνει γύρω τους…         
Tελικά κάτω από την πίεση που δέχτηκαν, το Δ.Σ. υποχρεώθηκε να διατυπώσει μια γενική και αόριστη θέση κατά των χαρατσιών, χωρίς να αναλάβει δεσμεύσεις, εκτός από τους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης που είχαν αποχωρίσει πριν συζητηθεί το θέμα.
Η Λαϊκή Συνέλευση συνεπής στις αποφάσεις της και στο δρόμο που έχει επιλέξει θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τις δίκαιες διεκδικήσεις των λαϊκών αιτημάτων και να αντιστέκεται στη βαρβαρότητα που κατεδαφίζει τις ζωές μας.
                                                                                                Λ.Σ ΑΙΓΑΛΕΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου