Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ομιλία Σαμαρά στο Αιγάλεω: "Μπήκε στην πόλη ο εχθρός"

To Σάββατο 7 Απρίλη διαδραματίστηκε η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας με ομιλία του Α. Σαμαρά στο κλειστό Γυμναστήριο του Αιγάλεω. Φυσικά, δεν είναι τυχαία η επιλογή της πόλης μας καθώς, αφενός μεν, αποτελεί καίριο σημείο, ως μεσοδυτικό προάστιο, για τέτοιου είδους εκδηλώσεις, αφετέρου δε, εξυπηρετεί μια προεκλογική ψευτοπρόκριση με το κλαψοπονιάρικο στυλ της λαϊκής δεξιάς απέναντι σε ανθρώπους των οποίων τη ζωή έχει υποθηκεύσει για τις επόμενες δεκαετίες.
Για την προεκλογική αυτή συγκέντρωση είχαν ανακοινωθεί από το υπουργείο δημόσιας τάξης δρακόντεια μέτρα με πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ, όλη την αστυνομική δύναμη της περιοχής, ΔΙ.ΑΣ. και μπόλικους ασφαλίτες. Το κέντρο του Αιγάλεω από νωρίς το απόγευμα βρέθηκε υπό την κατοχή των κατασταλτικών δυνάμεων. «Μπήκε στην πόλη ο εχθρός» κυριολεκτικά και με επίγνωση. Οι φρουροί στον περίγυρο, οι γυαλιστερές λιμουζίνες και τα 14 πούλμαν  με τους ψηφοφόρους της ΝΔ στο επίκεντρο.
Γύρω στις 7 το απόγευμα μερικές δεκάδες αιγαλιωτών συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα στον σταθμό του Μετρό εξοργισμένοι για την μνημονιακή αυτή φιέστα αλλά και για την προκλητική αστυνομική κατοχή της πόλης. Οι αντεγκλήσεις με επιθετικούς  ψηφοφόρους της ΝΔ που αποβιβάζονταν από το μετρό-για-να-μεταβούν-στην-προεκλογική-φιέστα ήταν ζήτημα χρόνου να εξελιχθούν σε ξυλοδαρμούς με ελαφρούς τραυματισμούς εκατέρωθεν. Η πλατεία Εσταυρωμένου άδειασε με λίγους αιγαλιώτες να παραμένουν ως στάση διαμαρτυρίας για τα τεκταινόμενα. Λίγα λεπτά αργότερα μια ορδή από 100 περίπου μπράβους και ασφαλίτες, με την ενισχυτική ανοχή των ένστολων κατασταλτικών δυνάμεων, επιτέθηκε στους ελάχιστους παραμένοντες στην πλατεία, ποδοπατώντας και χτυπώντας μια συναγωνίστρια, κυνηγώντας και προπηλακίζοντας αδιάκριτα άλλους… Η θλιβερή αυτή ιστορία έληξε με μια προσαγωγή συναγωνιστή για «εξακρίβωση στοιχείων», ο οποίος και αφέθηκε ελεύθερος αμέσως μετά την ομιλία του «αρχηγού».
Για μια ακόμη φορά η πολύπαθη πόλη μας γίνεται θέατρο προσβολών από την παράταξη των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, από τους περιφερόμενους μπράβους και ψηφοφόρους παρατρεχάμενους και από τις δυνάμεις καταστολής.

Όμως, έχει ο καιρός γυρίσματα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου