Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Αυτοκτονία ή μια ακόμα πολιτική δολοφονία;Τρίτη 29 Γενάρη 2013 ξημερώματα. Ο σύντροφος Βαγγέλης Σταμούλιας, 33 χρόνων, "έφυγε" από κοντά μας. Η ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουμε αποδιοργανώνει τις ζωές μας, τα συναισθήματά μας, την καθημερινότητά μας. Αυτό το πλαίσιο ζωής οδήγησε σήμερα το δικό μας Βαγγέλη στην αυτοκτονία.
Ηθικός αυτουργός αυτής της απώλειας είναι η πολιτική πραγματικότητα. Η ανασφάλεια, τα κοινωνικά αδιέξοδα, η εσωστρέφεια, η μοναξιά. Ο κοινωνικός κανιβαλισμός που παράγεται από τις πολιτικές των κυρίαρχων ελίτ.
Ο Βαγγέλης ήταν ένας άνθρωπος με ιστορία στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Με πάθος για ζωή, με αξιοπρέπεια. Ήταν αυτός που έδωσε το έναυσμα για την εκκίνηση της Λαϊκής μας Συνέλευσης. Το πρώτο κάλεσμα, το Μάη του 2011 από το βήμα της πλατείας Συντάγματος, που έδωσε ζωή στο κοινό μας εγχείρημα, που κρατάει ακόμα. Πρωτοστατούσε πάντα στις δράσεις μας και στήριζε όλα τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα.
Ένας άνθρωπος που βίωσε την κρατική καταστολή στο πετσί του, με τη σύλληψή του σε μία από τις μεγάλες αντιμνημονιακές κινητοποιήσεις. Αυτή της 23ης Φλεβάρη του 2011. Παρόλα αυτά δεν έκανε πίσω σ' αυτά που διεκδικούσε από τη ζωή.
Ένας γλυκός, ζεστός και σεμνός άνθρωπος, ανιδιοτελής, αλληλλέγγυος, με αγάπη για τη ζωή, την ελευθερία, την ισότητα, την αξιοπρέπεια.
Ήταν η ήρεμη δύναμη ανάμεσά μας και η παρουσία του αποφασιστική. Θα είναι πάντα κοντά μας στους αγώνες, στους δρόμους, στις μάχες μας.
Αύριο, Τετάρτη 30 Γενάρη 2013 στις 4:00 μμ, στο νεκροταφείο του Βύρωνα, αποχαιρετάμε το Βαγγέλη και υποσχόμαστε τη συνέχεια.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΝΤΡΟΦΕ

1 σχόλιο:

 1. Σταθης Κομνηνος : Πριν 2-3 χρονια εγραψα το ποιημα ΠΑΝΤΕΛΗΣ, που τελευταια δημοσιευση του υπαρχει εδω : http://efhmeris.blogspot.gr/search?q=%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%82+%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BD%CE%BF%CF%82.
  Το ΠΑΝΤΕΛΗΣ (=κατά πάντα ΤΕΛΕΙΟΣ) ειναι ενα ονομα που αφορα σε ΟΛΟΥΣ και στον ΒΑΓΓΕΛΗ. Σημερα τιτλοφορω αυτο το ποιημα ΒΑΓΓΕΛΗΣ (= καλη είδηση, με το νόημα πως μια ΠΡΑΞΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στη βια της εξουσιας ειναι παντα ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ και προσθετω τα λογια του Καρυωτάκη "...να πεθάνει κάποιος απο αηδία"...).
  ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΒΑΓΓΕΛΗ !

  ΒΑΓΓΕΛΗΣ

  Αργούσε με κοινοβουλευτική συνέπεια το λεωφορείο
  Στα μεταλλικά σπλάχνα να καταβροχθίσει
  Πολτό κοινόν ιδρώτα
  Κολώνια διαφυγής με συνοικιακή σημαία ευκαιρίας
  Ρούχων μυστικοπαθείς απομιμήσεις
  Κι εντόσθια λαϊκή σιωπή βουτηγμένη στο μέγα σάλαγο.

  Ένας ΒΑΓΓΕΛΗΣ απ' τους πολλούς
  Κομμάτι δυσδιάκριτα γερμένος
  Με πινελιές στάχτης στα μαλλιά
  Κι όπως η θέση του επιβάλλει, φρεσκοσιδερωμένος
  Ορθός στης στάσης όλων τους τη μαζική αιωνιότητα
  Κοιτάζοντας δίχως να βλέπει κι ούτε τη σκέψη του να νιώθει
  Με ζαλισμένο -πολλοί θα 'λέγαν ζαρωμένο- το μέσα της καρδιάς του
  Τ'αντικρινά βουνά εξιστορούσε
  Όπως χιλιάδες απ' τα εθνικόφρονα μεταλλεία ομογενείς του
  Με την παλέτα του νόμιμου εμπαιγμού και της «δημοκρατίας»

  «Πάντα κατηφορίζουν οι πλαγιές, απ' την κορφή στη ρίζα
  Και πέρα απ' την τσουλήθρα τους,
  Για σαλταδόρους στην ηχώ που μας κακοποιεί
  Κάποιου οπωσδήποτε -όπουλου ου ου
  -μανλή ου ου
  -νδρέου ου ου
  Κι ανηφορίζουν μόνο, από τη ρίζα στην κορφή
  Και πέρα από τ'ατέλειωτο,
  Για όλους τούς ανώνυμους που Σίσυφος βαφτίστηκαν
  Δίχως ηχώ καμιά το άχτι τους ν'αντιλαλεί».

  Το λεωφορείο αργεί. Ακόμη ένας γύρος.

  ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
  EFHMERIS: Search results for σταθης κομνηνος

  ΑπάντησηΔιαγραφή