Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Και πάλι έφυγαν άπραγες οι μπουλντόζες από το Πατινάζ

Η θεσμισμένη εξουσία λατρεύει πάντα το βαθύ καλοκαίρι. Είναι η εποχή που περνάνε τα πιο σκληρά μέτρα στα θερινά τμήματα της Βουλής και, γενικότερα, παίρνεται κάθε απόφαση ερρήμην όλων αυτών τους οποίους αφορούν οι συνέπειές της.

Με βάση αυτή την εμπειρία και σε ό,τι αφορά τον αγώνα ενάντια στην τσιμεντοποίηση του Πατινάζ δεν απορήσαμε καθόλου που, ενώ στην ανακοίνωση του Δήμου Αιγάλεω από τον Απρίλη εμφανίζεται ο δήμαρχος έτοιμος να εφαρμόσει άμεσα την απόφαση για την κατασκευή του προσχηματικού έργου στο Πατινάζ,… καθυστέρησε μέχρι τις μέρες μας. Είναι αυτή η «αγάπη» των Αρχών για το βαθύ καλοκαίρι. Δεν λογαριάζουν, όμως, καλά.

Φυσικά, δεν ήταν καθόλου τυχαία η χτεσινή εμφάνιση των ΔΙΑΣ καθώς σημείωσαν τους αριθμούς όλων των σταθμευμένων αυτοκινήτων μπροστά από τον χώρο που θα γίνει το έργο. Και φυσικά, ακολούθησε η εμφάνιση του εργολάβου σήμερα γύρω στις 4 τα χαράματα που σαν κλέφτης (κυριολεκτικά και μεταφορικά) έσπασε την αλυσίδα με την οποία είναι αμπαρωμένος ο χώρος του υπό «κατασκευήν κοινωφελούς έργου». Ήμασταν έτοιμοι. Από τις 6 το πρωί σήμερα δεκάδες περίοικοι μαζί με μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης Αιγάλεω βρεθήκαμε μπροστά στο συνεργείο και τις μπουλντόζες του εργολάβου για μια ακόμη φορά αποφασισμένοι να εμποδίσουμε το περιβαλλοντικό έγκλημα στο Μπαρουτάδικο. Μετά την αποχώρηση του εργολάβου και του συνεργείου του, γύρω στις 9, αποφασίσαμε να πάμε να συναντήσουμε τον δήμαρχο στο δημαρχείο.  Ο δήμαρχος που εμφανίστηκε στις 10πμ, μας ανακοίνωσε «πολιτισμένα» για μια ακόμη φορά την δέσμευσή του απέναντι στις δημοτικές παρατάξεις για να γίνει το έργο κι εμείς ανακοινώσαμε «εξαιρετικά πολιτισμένα» για μια ακόμη φορά την απόφασή μας να μην γίνει το έργο μέσα στο Μπαρουτάδικο. Το δικό μας βαθύ καλοκαίρι θα συνεχιστεί με περιφρουρήσεις, επαγρύπνηση και αποφασιστικότητα. Η συνέχεια στους δρόμους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου