Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Λίγα λόγια για την μοτοπορεία και για την συνέχεια των ραντεβού

 
 
Στη μοτοπορεία των λαϊκών συνελεύσεων Αγ. Αναργύρων, Αιγάλεω, Περιστερίου και Χαϊδαρίου συμμετείχαν δεκάδες οχήματα που επί δύο σχεδόν ώρες διαμήνυσαν στους δρόμους και τις γειτονιές των δυτικών συνοικιών την άρνηση στην πληρωμή του χαρατσιού της ΔΕΗ αλλά και την ανάγκη ενίσχυσης των συλλογικών αυτοοργανωμένων διαδικασιών «από τα κάτω». Η ζωντανή και «θορυβώδης» πορεία ξεκίνησε από την πλατεία των Αγ. Αναργύρων στις 11.45πμ, πέρασε από την κεντρική πλατεία Ιλίου, διέσχισε την Θηβών για να κάνει μια στάση στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι, ανέβηκε την Πελασγίας για να περάσει στην Καραϊσκάκη και να κάνει στάση την πλατεία Ηρώων στο Χαϊδάρι, πέρασε απέναντι στην Βενιζέλου για να διασχίσει την Αγ. Βαρβάρα και τέλος μέσω της Μεγάλου Αλεξάνδρου και της Ιερά Οδού κατέληξε στο Μετρό Αιγάλεω. 
Η πορεία έτυχε θερμής κοινωνικής αποδοχής και κατάφερε να δηλώσει μια αποφασιστική παρουσία των κοινωνικών αντιστάσεων στις πολύπαθες γειτονιές της δυτικής Αθήνας. 
Συνεχίζουμε:

-1η συνέλευση γειτονιάς στην πλατεία Κλεισθένους (Ιερολοχιτών και Δημοσθένους) στο Δυτικό Αιγάλεω Κυριακή 20 Νοέμβρη στις 11.30πμ

-5η συνέλευση γειτονιάς στις εργατικές πολυκατοικίες Κάτω Αιγάλεω Κυριακή 20 Νοέμβρη στις 6μμ στο Σιντριβάνι

-Λαϊκή Συνέλευση Αιγάλεω τη Δευτέρα 21 Νοέμβρη στις 6.30μμ στο αμφιθέατρο ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Αθήνας

-Συνάντηση των λαϊκών συνελεύσεων Αγ. Αναργύρων, Αιγάλεω, Περιστερίου και Χαϊδαρίου την Τρίτη 22 Νοέμβρη στις 6.30μμ στο αμφιθέατρο ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Αθήνας

1 σχόλιο:

  1. Σχετικό άσχετο αλλά χαράτσια μεροκάματα η ίδια λογική
    Κάθε πρωί τραβάω προς Ελευσίνα για το μεροκάματο. Πέρνώ μπροστά από τη χαλυβουργία του Μάνεση. Σκήνές και κόσμος εδώ και 3 βδομάδες. Το διαφορετικό με τους συνάδελφους της χαλυβουργίας είναι οτι δεν ακολούθησαν την πεπατημένη του εκβιαστικού συμβιβασμού που νικάει κατά κράτος στον ιδιωτικό τομέα (ήδη άλλοι εργαζόμενοι του ομίλου -Βόλος- έκαναν πίσω). Αλλά απεργουν ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας.
    Ακόμα κι αν η εργοδοσία αποδειχτεί πιο ανθεκτική αφού την αβαντάρει το τροϊκανό σύμπαν και η καινουργή "αναπτυξιακή" νομοθεσία. Οι συνάδελφοι της χαλυβουργίας είναι από τους λίγους που δικαιωματικά περπατούν με το κεφάλι ψήλωτερα από το μέσο όρο του πλυθησμού.
    Βάζω τον εαυτό μου στη θέση τους. Με την οικογένεια, τις υποχρεώσεις, τα καθημερινά διλήμματα που μας ποτίζουν. Δεν ξέρω τι θα έκανα. Δύσκολος δρόμος που πηγάζει απ την απλή διαπίστωση οτι το αύριο θα είναι χειρώτερο για όλους. Για μας και τα παιδιά μας. Για κάποιους ο κύβος ερίφθει. Είναι στις στατιστικές της ανεργίας. Για τους υπόλοιπους από μας που θεωρούμε προνόμιο να δουλεύουμε ακόμα για κάποιον, και να θρέφουμε τα παιδιά μας ο φαύλος κύκλος του φόβου και της ψυχολογικής αποσάρθρωσης που μας παρέχουν εξακολουθεί.
    Έχουμε δρόμο μπροστά μας για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια.

    ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή