Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Συνέλευση 20-2-2012


Συναντηθήκαμε και σήμερα, χωρίς βέβαια να περιμένουμε ότι η συνέλευσή μας θα είναι περιπετειώδης και επεισοδιακή!!

Καθώς ήρθαμε στο «Γ. Ρίτσος» για την εβδομαδιαία συνέλευσή, είδαμε ότι η δεξιά δημοτική παράταξη της πόλης μας έκοβε την πίτα της. Ο Καλογερόπουλος είχε καλέσει να παρευρεθούν στην εκδήλωση «υψηλά ιστάμενα» πρόσωπα της πολιτικής μας σκηνής, όπως ο Μεϊμαράκης, ο Γιακουμάτος και φυσικά το νεοαποκτηθέν «αστέρι» της Ν.Δ. ο Γεωργιάδης. Η Λ.Σ. δεν ήταν δυνατό να μην παρευρεθεί σε αυτή την εκδήλωση και να μην κάνει αισθητή την παρουσία της. Μαζευτήκαμε έξω από το «Γ. Ρίτσος» και αρχίσαμε να φωνάζουμε συνθήματα κατά των φασιστών που ήρθαν στο Αιγάλεω. Όταν προσπαθήσαμε να μπούμε στην αίθουσα που γινόταν η εκδήλωση, υπήρξαν έντονοι διαπληκτισμοί με τους μπράβους των βουλευτών. Μας εμπόδιζαν να μπούμε στην αίθουσα για να προλάβουν να φύγουν τα αφεντικά τους από την πίσω πόρτα. Μετά την άτακτη φυγή τους, η εκδήλωση ακυρώθηκε και η Λ.Σ. συνέχισε κανονικά τη συνέλευσή της όπως κάθε Δευτέρα.

Μετά την περιπετειώδη, λοιπόν, έναρξη της Λ.Σ. ξεκινήσαμε την εβδομαδιαία κουβέντα μας.
  • Συζητήσαμε για τον τρίωρο αποκλεισμό του Δημαρχείου την Πέμπτη 16-2-2012. Πήγαμε εκεί το πρωί γύρω στα 50 άτομα, μιλήσαμε με τους εργαζομένους και κάναμε αισθητή την παρουσία μας. Μετά τις δύο επιτυχημένες παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο, ο αποκλεισμός είναι ένα ακόμη προειδοποιητικό μήνυμα για τις δημοτικές αρχές. 
  • Αποτιμήσαμε την γιορτή αλληλεγγύης της Παρασκευής 17-2-2012 για την 3Ε. Ήταν μια επιτυχημένη βραδιά. Όταν η αλληλεγγύη είναι ειλικρινής, ο κόσμος ανταποκρίνεται. 
  • Ενημερωθήκαμε για το ζήτημα που έχει προκύψει στου Λιούμη, όπου ο Δήμος θέλει να χαλάσει την πίστα του πατινάζ και να χτίσει παιδικό σταθμό.  Οι κάτοικοι ετοιμάζονται να κάνουν ασφαλιστικά μέτρα για να σταματήσουν οι εργασίες, καθώς έχουν ήδη ξηλωθεί οι κούνιες.  Οι κάτοικοι της περιοχής θα ξανακάνουν συνέλευση την Τετάρτη 29-2-2012 στις 5 μ.μ. στην πίστα του πατινάζ. 
  • Επίσης, ενημερωθήκαμε ότι την Τετάρτη 22-2-2012 στη 1 μ.μ. Ιερά Οδό και Θηβών έχουν συγκέντρωση οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις συγχωνεύσεις των σχολείων. Επίσης, την Πέμπτη 23-2-2012 στις 8 π.μ. θα έχει εκ νέου παρέμβαση στη ΔΕΗ για τα χαράτσια.  
  • Κουβεντιάσαμε λίγο την πρόταση που έχει προκύψει από τη συνέλευση των Δυτικών Προαστίων να κάνουμε πορεία στα δυτικά για την ανεργία και την εξαθλίωση. Συζητήσαμε κάποιες εναλλακτικές για πορεία ή για μοτοπορεία που θα τις παραθέσουμε αύριο Τρίτη 21-2-2012 στη συνέλευση των Δυτικών που θα γίνει στο ΤΕΙ Αθήνας. 
  • Τέλος, η κουβέντα μας επικεντρώθηκε στη διοργάνωση μιας εκδήλωσης για την κρατική καταστολή που βιώσαμε την προηγούμενη Κυριακή (12-2-2012). Αποφασίσαμε να κάνουμε την εκδήλωση στις 2-3-2012 το απόγευμα στην πλ. Εσταυρωμένου.
 Επειδή την επόμενη Δευτέρα είναι η Καθαρά Δευτέρα, θα κάνουμε τη συνέλευσή μας την Τρίτη 28-2-2012 στις 6.30 μ.μ. στο «Γ. Ρίτσος». Εκτός από τα τελευταία διαδικαστικά της εκδήλωσης, θα συζητήσουμε για την πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης κατά του ρατσισμού, τα ενεχυροδανειστήρια, τους άστεγους και την χαλυβουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου