Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Συνέλευση 28 Φλεβάρη

Συναντηθήκαμε και πάλι στο "Γ. Ρίτσος":

-μετά τις ενημερώσεις γιά διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις που μας αφορούν και μας ενδιαφέρουν, εν πρώτοις ασχοληθήκαμε με την εκδήλωση ενάντια στην κρατική καταστολή που διοργανώνουμε τη παρασκευή 2 Μάρτη στην πλατεία Εσταυρωμένου. Συζητήσαμε τις πρακτικές εκκρεμότητες, καταλήξαμε σχετικά με το κείμενο που θα συνοδεύει την εκδήλωση και μετά από αρκετές τοποθετήσεις προσδιορίσαμε το περιεχόμενο της τοποθέτησης της ΛΣΑ. Οι άξονες αφορούν: ένα χρονικό των γεγονότων της 12 Φλεβάρη και αποσημειολόγηση της κατασταλτικής επιχείρησης που εκτιλύχθηκε και που οδήγησε σε δεκάδες συλλήψεις και 4 προφυλακίσεις, η αναγωγή της κρατικής καταστολής σε μια υπερεθνική λογική, η ιδεολογική χειραγώγηση των ΜΜΕ και ο τρόπος που ανοίγει το δρόμο για την καταστολή αλλά λειτουργεί και ως εκ των υστέρων συγκάλυψή της, οι προτάσεις μας ενάντια στην κρατική καταστολή.

-η σχέση μας με την επιτροπή κατοίκων που έχει συσταθεί για την υπεράσπιση του "Πατινάζ" στο Μπαρουτάδικο. Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θέλουμε να έχουμε καμία συνδιαλλαγή με την δημοτική αρχή σε ό,τι αφορά την "αξιοποίηση" (ξεπούλημα και τσιμεντοποίηση) του Μπαρουτάδικου. Κατανοούμε τις κινήσεις συνεννόησης της επιτροπής κατοίκων με τον δήμαρχο αλλά δεν πρόκειται να συμπράξουμε σε καμία ενδεχόμενη θεσμική διευθέτηση "αντισταθμιστικής λογικής". Έχουμε δεσμευτεί ότι θα σταθούμε μπροστά στις μπουλντόζες των εργολάβων αν και όταν χρειαστεί μαζί με τους κατοίκους. Επίσης, μας ενδιαφέρει το Μπαρουτάδικο και η υπόθεση τσιμεντοποίησής του όχι ως μονοθεματική δράση αλλά στο πλαίσιο ενός συνολικού αγώνα να πάρουμε τη ζωή -και τον τόπο- στα δικά μας χέρια απέναντι σε κάθε λογική ανάθεσης και ετερονομίας,

-ενημερωθήκαμε σχετικά με την τελευταία τροπολογία που αφορά το χαράτσι της ΔΕΗ και -πέρα από κάποια ταπεινά νικητήρια για τις κυβερνητικές υποχωρήσεις- επιβεβαιώσαμε και πάλι ότι θα έχουμε το νου μας τώρα περισσότερο από πριν για τις κινήσεις των "αρμοδίων". Τα χαράτσια περνούν από την ΔΕΗ στην Εφορία και δεν παίρνονται πίσω. Συνεχίζουμε. Είμαστε αποφασισμένοι να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους.

-την ώρα της συνέλευσης ενημερωθήκαμε ότι απεργοσπάστες δημιούργησαν προβλήματα στην πύλη της χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο γεγονός που επιτείνει τις απαιτήσεις για σχετική αλληλέγγυα δράση.

Σας καλούμε στο ραντεβού της Παρασκευής στις 7μμ στον Εσταυρωμένο (και σε περίπτωση ανυπόφορου κρύου στο "Γ. Ρίτσος") στην εκδήλωσή μας ενάντια στην κρατική καταστολή για να ανταλλάξουμε απόψεις και εκτιμήσεις, να οργανώσουμε όσο καλύτερα μπορούμε την αντίστασή μας και την αποτελεσματική αλληλέγγυα δράση σε όλους όσοι διώκονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου