Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Μήνυμα προς όλες τις λαϊκές συνελεύσεις και τους συναγωνιστές του λεκανοπεδίου

Γειά και χαρά σας

Η απεργία στην Ελληνική Χαλυβουργία κλείνει τις 200 ημέρες το Σάββατο που μας έρχεται. Γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα σχετικά με την συγκεκριμένη απεργία είναι πολλά και αφορούν ένα είδος πολιτικής και συνδικαλιστικής εργολαβίας της από το ΠΑΜΕ. Είναι γεγονός, ωστόσο, ότι η ήττα της απεργίας αυτής που έχει λειτουργήσει ως αιχμή των εργατικών αγώνων των ταλευταίων μηνών, θα βαρύνει όλους τους "από τα κάτω". Τις τελευταίες μέρες έχει δρομολογηθεί μια επιχείρηση απεργοσπασίας από μεριάς του Μάνεση. Όσο περισσότερο απομονώνεται η απεργία τόσο πιο ευάλωτη γίνεται απέναντι στις κατασταλτικές απόπειρες. Χωρίς να υποστείλουμε την κριτική μας θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την υπεράσπιση της απεργίας των χαλυβουργών και την πολιτική και κοινωνική αρωγή της μέχρι την τελική νίκη.

Με το σκεπτικό αυτό καλούμε αρχικά και άμεσα σε μια μοτοπορεία αλληλεγγύης για το Σάββατο 19 Μάη στις 11.30πμ μπροστά από το Μπαρουτάδικο και επί της Ιεράς Οδού στο Αιγάλεω.

Όσοι περισσότεροι συνδράμουμε τόσο πιο πολύ θα δυναμώσουμε τους απεργούς και τόσο πιό κοντά στην νίκη θα βρεθούμε.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Λαϊκή Συνέλευση Αιγάλεω

3 σχόλια:

  1. Μεγάλο το θράσσος να επιτείθεστε στο ΠΑΜΕ για την απεργία της ΕΧ. Μεγάλο όμως. Το ΠΑΜΕ είναι εκεί απο τη πρώτη μέρα ως σήμερα 203 μέρες συνεχόμενα. Εσείς οποτε θυμόσαστε κάνετε και κανα παρτάκι προς τιμήν για να πείτε οτι βοηθήσατε. Ντροπή. Μετά τα χθεσινά, πολύ θα θελα να δώ τις φάτσες των χαλυβουργών όταν θα τους ενημερώσετε οτι το ΠΑΜΕ τους έχει...πάρει εργολαβία. Και να δω και τις δικές σας όταν σας απαντήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Το ΠΑΜΕ είναι εκεί απο τη πρώτη μέρα ως σήμερα 203 μέρες συνεχόμενα"

      ...μόνος σου το δηλώνεις..από την πρώτη μέρα κιόλας ασφυχτικά με αντάλλαγμα τη "βοήθεια" που οι υπόλοιποι "με κανά παρτάκι" φυσικά και δεν μπορούν να ανταγωνιστούν διότι απλά - οι υπόλοιποι αλληλέγγυοι - δε λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση ως κόμμα!

      ...εργολαβία με κενά όμως..οι ίδιοι οι χαλυβουργοί δε χρειάζονται όντως να τους ενημερώσουμε για αυτό..το ξέρουν καλά...

      ..ως προς την απουσία αυτοκριτικής για το γεγονός ότι βρίσκονται στο έλεος του περιθωρίου που προκάλεσαν με δηλώσεις απαξιωτικές για οποιαδήποτε κίνηση αλληλεγγύης εκτός των "πιστοποιημένων επαναστατών"..είσαι και πρώτος!

      Διαγραφή
  2. κάποιος από την ΛΣΑ20 Μαΐου 2012 στις 1:43 μ.μ.

    Είναι πασιφανής ο ηγεμονικός ρόλος του ΠΑΜΕ στην απεργία των χαλυβουργών. Αυτή είναι μια καθολική διαπίστωση. Η εργολαβία έχει να κάνει με τον τρόπο που το ΠΑΜΕ προσπαθεί να κρατάει τα πολιτικά ηνία της απεργίας κατασυκοφαντώντας κάθε ενέργεια αλληλεγγύης την οποία δεν ελέγχει ή από την οποία νιώθει ότι απειλείται πολιτικά. Ας είναι... Οι χαλυβουργοί μας περίμεναν γνωρίζουντας τα πρόσωπά μας, αναγνωρίζοντας τις φορές που τους έχουμε σταθεί αλληλέγγυοι και καλώντας μας να τους στηρίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε.
    Εχθρός μας δεν είναι το ΠΑΜΕ (όσο κι αν προσπαθεί να μας καταστήσει το ίδιο εχθρούς της απεργίας!) αλλά ο Μάνεσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή