Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Για την αντιφασιστική πορεία της 15 Ιούνη


150 περίπου άτομα συμμετείχαν στην αντιφασιστική πορεία που οργάνωσε η Λαϊκή Συνέλευση Αιγάλεω χτες, Παρασκευή 15 Ιούνη στις 6 το απόγευμα. Συγκινητική ήταν η συμμετοχή πολλών μεταναστών αφρικανών, πακιστανών, και μπαγκλαντεσιανών που έχουν γίνει στόχος τόσο της αστυνομίας όσο και των φασιστών στην περιοχή μας τους τελευταίους μήνες. Όσο κι αν το κράτος και η πολιτική διαχείριση μαξιμάρουν την ρατσιστική αντιμεταναστευτική τους ρητορεία, η κοινωνική συναίνεση στο Αιγάλεω -όπως και αλλού- δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Η χτεσινή δυναμική πορεία με πολλή ζωντάνια και δυνατό παλμό πέρασε μηνύματα αντίστασης και αποφασιστικότητας σχεδόν σε ολόκληρη την πόλη αφού το δρομολόγιο κάλυψε μεγάλο μέρος της. Από την πλατεία Παννόπουλου στο Γεφυράκι περάσαμε απέναντι διασχίζοντας τις νέες και παλιές εργατικές πολυκατοικίες και μέσω της Σ. Σαράφη φτάσαμε στην πλατεία Αγ. Σπυρίδωνος για να καταλήξουμε μέσω της οδού Δημαρχείου στον σταθμό του Μετρό Αιγάλεω. Όταν η πορεία πέρασε μπροστά από το κλειστό γυμναστήριο Αιγάλεω όπου σε λίγο θα μιλούσε ο Καμμένος, η αναστάτωση ήταν μεγάλη τόσο για τους αστυνομικούς όσο και για τους θλιβερούς οπαδούς του ρατσιστικού και εθνικιστικού αυτού "αντιμνημονιακού" μορφώματος που είχαν ήδη συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο. Η πορεία έστειλε τα μηνύματά της ενάντια στους πλαστούς εθνικούς διαχωρισμούς για την πρόκριση του ταξικού και κοινωνικού αγώνα για μια κοινωνία ανοιχτή και ελεύθερη από εκμετάλλευση και καταπίεση. 
Το ζήτημα του φασισμού δεν εξαντλείται μέσα σε περιορισμένο χώρο και χρόνο και ο συνεχής μας αγώνας είναι δεδομένος και αδιάλλακτος.

Την Δευτέρα στις 18 Ιούνη θα συναντηθούμε και πάλι στον Εσταυρωμένο στην τακτική μας συνέλευση στις 7μμ για να επαναπροσδιορίσουμε δράσεις και προοπτικές στη βάση των νέων δεδομένων όπως θα έχουν διαμορφωθεί αμέσως μετά τις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου