Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Δευτέρα 4 Ιουνίου, πλ, Εσταυρωμένου

Στην τακτική μας συνέλευση:

- Διαβάσαμε, όπως κάθε φορά, τα mails που λαμβάνουμε και ενημερωθήκαμε για τις δράσεις που πέρασαν ή προκείται να πραγματοποιηθούν μέσα στη βδομάδα.

- Απολογιστήκαμε το διήμερο εκδηλώσεων για το Πατινάζ-Μπαρουτάδικο. Εκτός από τα θετικά και τους στόχους που φέραμε εις πέρας, κατεθέσαμε τις σκέψεις μας σχετικά με όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, με σκοπό ο απλογισμός να τροφοδοτήσει θετικά κάθε επόμενή μας δράση από άποψη δυναμικού, δεσμεύσεων, κόπου και αποτελέσματος. Παραμένει απαραίτητο, ζητήματα όπως αυτά που θίχτηκαν στο διήμερ, να είναι ουσιαστικά και καίρια και να επικοινωνούνται όλο και καλύτερα τόσο με τους περίοικουν όσο και με κάθε έναν που προβληματίζεται. Το ζωντάνεμα της περιοχής και οι απόπειρες αυτοδιαχείρησης είναι ζητήματα που μας απασχολούν εξίσου πολύ.
 Από τη δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων προέκυψε ραντεβού την ερχόμενη Κυριακή στις 12.00 για καθάρισμα της περιοχής του πατινάζ, η οποία εδώ και καιρό έχει παρατηθεί μιας και τα σχέδια της Δημοτικής αρχής περιλαμβάνουν τον καθαρισμό "μια και καλή" μαζί με όποιο εναπονείναν πράσινο. Εκτός από την καθαριότητα, το ραντεβού περιλαμβάνει και την απομάκρυνση του ήδη κατεστραμμένου συρματοπλέγματος που κάποτε οριοθετούσε το χώρο που προορίζεται για το βρεφονηπιακό σταθμό. Με σχεδόν καμμία έκπληξη να ακολουθεί, ενημερωθήκαμε δια στόματος υπευθύνου καθαριότητας του Δήμου, ότι (ξαφνικά) ο χώρος αυτός πρόκειται να καθαριστεί άμεσα και επίσημα!

- Συζητήσαμε το πλάνο των αντιφασιστικών δράσεων που έχουμε ήδη αποφασίσει. Με την επικοινωνία και τη σύμπραξη με τους μετανάστες της περιοχής να θεωρούνται απαραίτητες, προχωράμε σε προβολή την επόμενη Δευτέρα στην πλ. Εσταυρωμένου στις 20.30 και συγκέντρωση-πορεία την Παρασκευή 15/6 εθν.αντιστάσεως & Θηβών με κατάληξη τον Αγ.Σπυρίδωνα. Θα μεσολαβήσουν εκτενής αφισσοκόληση και μοιράσματα κειμένων.

- Διαβάσαμε και αποφασίσαμε πως συνυπογράφουμε το κείμενο που προτάθηκε στις συνελεύσεις των δυτικών με θέμα τις δράσεις για την υγεία.

- Καθώς αποτελεί βασική θεματική της συνέλευσής μας και της δράσης μας, συζητήσαμε όπως κάθε φορά και ενημερωθήκαμε σχετικά με τις εξελίξεις στα χαράτσια της ΔΕΗ.

- Αποφασίσαμε και δρομολογούμε την εκδήλωση για την ψυχική υγεία σε καιρούς κρίσης τη μετά εκλογών περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου