Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Αν όχι τώρα, πότε; Αν όχι εμείς, ποιοί;



Την Τετάρτη 7 Νοέμβρη οι τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού επιχειρούν την χαριστική βολή στο λαό μέσα από την ψήφιση με κατεπείγουσες διαδικασίες του τρίτου Μνημονίου, του σκληρότερου πακέτου μέτρων που έχει ψηφιστεί ποτέ στην χώρα και το οποίο μας οδηγεί στην εξόντωση, μέσα από την πλήρη φτωχοποίηση του λαού και από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.


Τα μέτρα που περιλαμβάνει το τρίτο μνημόνιο αφορούν την περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων σε εξευτελιστικά επίπεδα. Την διάλυση κάθε κοινωνικής παροχής από την πλευρά του κράτους και το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων. Έτσι λοιπόν η υγεία και η παιδεία μετατρέπονται από αγαθά σε επιχειρήσεις για την παραγωγή κέρδους. Ακόμα, στο τρίτο μνημόνιο περιλαμβάνονται ένα σύνολο ιδιωτικοποιήσεων (ΔΕΚΟ, Πανεπιστήμια, Δημόσια κτήρια και δημόσιοι χώροι όπως το Ελληνικό κ.α) μέσα από τις οποίες ξεπουλάνε την δημόσια περιουσία σε ντόπιους και ξένους «νταβατζήδες» ενώ επιχειρούν να ιδιωτικοποιήσουν ακόμα και το νερό. Τέλος μέσα από τις «μεταρρυθμίσεις», όπως τις ονομάζουν, στα εργασιακά, επιχειρούν την διάλυση των εργασιακών σχέσεων λύνοντας τα χέρια των διαφόρων αφεντικών να προχωρούν σε μαζικές απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις, μετατρέποντας ουσιαστικά την εργατική τάξη σε αναλώσιμα υλικά, όπως τα μελάνια των εκτυπωτών.

Για να μην καταλήξουμε λοιπόν όλοι σε έναν κάλαθο αχρήστων, για να μην οδηγηθούμε στην εξόντωση και για να μην ζήσουμε ούτε εμείς ούτε τα παιδιά μας σαν δούλοι, καλούμε σε παλλαϊκό κοινωνικό ξεσηκωμό. Ας καταλάβουμε όλοι ότι αυτά ούτε τα τελευταία μέτρα θα είναι ούτε και τα σκληρότερα. Ας καταλάβουμε όλοι ότι πλέον δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια χαλαρότητας, εσωστρέφειας και διχόνοιας. Ας καταλάβουμε όλοι ότι μπροστά μας έχουμε τον αγώνα για την ζωή μας και ως τέτοιο θα πρέπει να τον δώσουμε. Τέλος, ας καταλάβουμε ότι αν δεν σηκωθούμε από τους καναπέδες μας, αυτοί θα συνεχίσουν να μας κλέβουν την ζωή. Ας κοιτάξουμε όλοι αυτά που μας ενώνουν και όχι όσα μας χωρίζουν και ας πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Καλούμε λοιπόν όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, φοιτητές και μαθητές να προχωρήσουν σε δυναμικές μορφές αγώνα, σε καταλήψεις δημόσιων κτιρίων και λαϊκές συνελεύσεις, σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες με διαδηλώσεις και πορείες και όχι σε 24ωρες βόλτες μπροστά από την βουλή. Ας γίνουν τα δημαρχεία και οι σχολές όλης της χώρας κέντρα αγώνα και συντονισμού των δράσεων μας. Ας καταλάβουν οι «από πάνω» ότι η εξαθλίωση και η ταπείνωση μας θα σταματήσει εδώ. Ας δηλώσουμε δυνατά ότι τα μέτρα αυτά ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. Οι πολιτικές αυτές, οι οποίες έχουν κηρύξει πόλεμο στις ζωές μας, και κάθε πολιτικό πρόσωπο που τις υποστηρίζει ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ.

Ο αγώνας μας για ελευθερία, δικαιοσύνη, ισότητα και αξιοπρέπεια δεν σταματά εδώ αλλά συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέσα από την κλιμάκωση του αγώνα μας στους δρόμους και την ενίσχυση της αλληλεγγύης μας μέσα από τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα μας.


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 4ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου