Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Παρέμβαση της ΛΣΑ στα γραφεία της ΔΕΗ Αιγάλεω





Σε παρέμβαση στα γραφεία της ΔΕΗ Αιγάλεω προχωρήσαμε σήμερα το πρωί. Μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο:



ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ. ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που κανείς δεν γνωρίζει τι άσχημα παιχνίδια παίζονται με τις ζωές μας. Οι εκβιασμοί για την δήθεν χρεοκοπία της χώρας διαδέχονται η μια την άλλη για να νομιμοποιείται κοινωνικά το ένα Μνημόνιο μετά το άλλο. Όπως και να’ χει όμως, για εμάς που ζούμε στο Αιγάλεω είτε η χώρα «χρεοκοπήσει» είτε όχι δεν θα υπάρξει καμία απολύτως διαφορά πια. Η υποβαθμισμένη και απαξιωμένη μας πόλη έχει γεμίσει άνεργους νέους και άνεργες γυναίκες, απλήρωτους για μήνες, κακοπληρωμένους και ανασφάλιστους εργαζόμενους, ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια, συνταξιούχους που μαζεύουν ό,τι πετάγεται στις λαϊκές αγορές,  φοβισμένους ανθρώπους σε βουβές γειτονιές.
Και η λεηλασία συνεχίζεται χωρίς να υπάρχει κανένα ανάχωμα. Τα μεγάλα αφεντικά μέσα κι έξω από την χώρα μαζί με τους πολιτικούς τους υπαλλήλους δεν έχουν τελειώσει ακόμη. Όσο δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος για να απαλλαγεί από δαύτους, τόσο περισσότερο θα συνεχίζεται η λεηλασία της ζωής μας. Θα κατεβάσουν μισθούς και συντάξεις στο ξεροκόμματο για να «γίνουμε», λέει, «ανταγωνιστικοί». Έχουν ήδη ξεθεμελιώσει κάθε ίχνος πρόνοιας μέχρι και σε ανάπηρους, κάθε δωρεάν πρόσβαση στην περίθαλψη και στην παιδεία. Κι απ’ την άλλη θέλουν να μας πείσουν ότι για όλα φταίνε οι μετανάστες προσπαθώντας να ενεργοποιήσουν το κόλπο του αποδιοπομπαίου τράγου και του πολέμου μεταξύ των φτωχών για να λεηλατούν αυτοί ανενόχλητοι.
Τα χαράτσια άλλαξαν πολλές μορφές για να καταλήξουν τελικά στις εφορίες και να μπορεί έτσι το κράτος από τη μια να εκβιάσει κι από την άλλη να βάλει χέρι και στο ελάχιστο κομπόδεμα του κάθε φτωχοδιάβολου.  Επιπλέον, η αύξηση σ τους λογαριασμούς  ρεύματος και νερού γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορούμε να βγάλουμε άκρη τι πληρώνουμε. Όμως, υπάρχουν ήδη χιλιάδες άνθρωποι στην πόλη μας που δεν μπορούν να πληρώσουν τίποτε άλλο πια. Και κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς πρόσβαση σε αναγκαία για την επιβίωση αγαθά. Η ΔΕΗ έχει κόψει το ρεύμα σε 30.000 σπίτια μόνο τον τελευταίο μήνα.
Να πούμε τέρμα στην κοροϊδία. Να μην πληρώσει κανείς και καμία ούτε ένα ευρώ σε αυτούς στις χρεοκοπημένες τους επιλογές.  Στέλνουμε το μήνυμα, ως Λαϊκή Συνέλευση Αιγάλεω, ότι μπορούμε να συνδέουμε το ρεύμα σε όσους αρνούνται ή αδυνατούν να το πληρώσουν… και το έχουμε κάνει πολλές φορές έως σήμερα. Δεν έχουμε παρά να υπερασπιζόμαστε συλλογικά τις αρνήσεις μας.
Στέλνουμε το μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο, αρμόδιο και μη, ότι η κόκκινη γραμμή έχει τραβηχτεί και ότι το Αιγάλεω βρίσκεται μέσα σε αυτή. Ας πάνε να ανοίξουν τους λογαριασμούς, είτε με λίστες είτε χωρίς λίστες, αυτών που έχουν τις βίλες στα βόρεια προάστια, αυτών που ευθύνονται για τις χρεοκοπίες, τις υπεξαιρέσεις και τις «κακοδιαχειρίσεις» του δημόσιου χρήματος, αυτών που απομυζούν αφ’ υψηλού τις λεηλατημένες μας ζωές. Ως εδώ και μη παρέκει. Συνεχίζουμε ως Λαϊκή Συνέλευση Αιγάλεω, όπως κάνουμε εδώ και ενάμισι χρόνο, να παροτρύνουμε σε γενικευμένη ανυπακοή.
                                                                         ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ
                                                                              (Κάθε Δευτέρα 7μμ στο «Γ. Ρίτσος»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου