Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Συνέλευση 30 Γενάρη

Συναντηθήκαμε στο "Γ. Ρίτσος" και:

-έγινε μια αποτίμηση της πορείας στο Βόλο και κρίθηκε απολύτως θετική παρά τις οργανωτικές αδυναμίες. Η κίνηση αυτή θεωρείται μια παρακαταθήκη έμπρακτης αλληλεγγύης στον αγώνα των χαλυβουργών -τόσο σε ουσιαστικό όσο και σε συμβολικό επίπεδο- καθώς υπερβήκαμε μια τρέχουσα στενή αντίληψη της τοπικής/κεντρικής δράσης.

-για την υπόθεση των χαρατσιών  δεν υπάρχει καμία εξέλιξη από μεριάς ανακοινώσεων της ΔΕΗ. Δεν έχει γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε κανένα σπίτι στο Αιγάλεω εξ όσων γνωρίζουμε. Κατά τα άλλα η ομάδα περιφρούρησης της ΛΣΑ δηλώνει έτοιμη να παρέμβει όταν χρειαστεί. Δηλώνουμε επίσης για μια ακόμη φορά ότι δεν είμαστε εργολάβοι αντίστασης αλλά θεωρούμε ικανή και αναγκαία συνθήκη των παρεμβάσεών μας την ενεργή υποστήριξη και την συνακόλουθη σύμπραξη με όσους συναντιόμαστε.

-προχωρήσαμε στην σύνταξη κειμένου για την αλληλεγγύη στην3Ε Εκτυπωτική και προσβλέπουμε σε σχετική εκδήλωση στο "Γ. Ρίτσος" στα τέλη της άλλης εβδομάδας.Ομάδα της ΛΣΑ θα επισκεφθεί την Παρασκευή το βράδυ και πάλι τους εργαζόμενους για να υπάρξει αλληλοενημέρωση.

-συζητήσαμε εκτενώς την υπόθεση των 6 ενεχυροδανειστηρίων που έχουν ήδη ανοίξει στο Αιγάλεω. Τα μαγαζιά αυτά δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένδειξη βαθιάς παρακμής και μοιάζουν με αρπακτικά έτοιμα να αλώσουν την μοίρα ανθρώπων σε ανάγκη. Υπάρχουν ηλικιωμένοι άνθρωποι που δίνουν τη βέρα τους για να βρουν χρήματα για τα φάρμακά τους. Θεωρούμε, ωστόσο, ότι δεν πρέπει να διαχωρίσουμε τα αρπακτικά των ενεχυροδανειστηρίων από τα θεσμισμένα αρπακτικά των τραπεζών που ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια απομυζούν τα κομποδέματα για να μαζέψουν το μέγιστο δυνατό υπάρχον μετρητό. Το θέμα αυτό θα δρομολογηθεί αμέσως μετα την εκδήλωση για την 3Ε Εκτυπωτική.

-για την υπόθεση των αστέγων στο Αιγάλεω έχουν γίνει κάποιες προτάσεις αλλά πρέπει πρώτα να κλείσει η συζήτηση για τα χαρακτηριστικά της αλληλεγγύης για να εξεταστούν σε ένα γενικότερο πρίσμα. 

Την επόμενη Δευτέρα 6 Φλεβάρη θα ενημερωθούμε για τα χαράτσια και τις σχετικές εξελίξεις στο Αιγάλεω μήπως και χρειαστεί να επαναπροσδιορίσουμε τις δράσεις μας, θα συζητήσουμε τα δεδομένα της σχέσης με τον αγώνα της 3Ε Εκτυπωτικής, τα περιεχόμενα της αλληλεγγύης και τα πρακτικά της εκδήλωσης και στο βαθμό που θα περισσέψει χρόνος συνεχίζουμε τις άλλες δύο θεματικές (ενεχυροδανειστήρια/τράπεζες και άστεγοι/ασιτία στο Αιγάλεω)

1 σχόλιο:

  1. Να ενημερώσουμε γνωστούς με οποιονδήποτε τρόπο, που είναι αυτοί οι χώροι ώστε αν συναντήσουν κανέναν άστεγο να τον ενημερώσουν. Οι καιροί είναι πραγματικά δύσκολοι.
    Καταφύγια για αστέγους στην Αθήνα

    Λόγω της κακοκαιρίας, θερμαινόμενοι χώροι του Δήμου Αθηναίων μετατρέπονται σε καταφύγια:

    • Πολιτιστικός Χώρος 4ης Δημοτικής Κοινότητας, στη συμβολή Λένορμαν και Αλεξανδρείας
    • Λέσχη Φιλίας στη γωνία Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα 6
    • Λέσχη Φιλίας στην οδό Κίου 5 της Κυψέλης
    • Γυμναστήριο Ρουφ, Πειραιώς και Εχελιδών 69
    Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, στους αριθμούς 210 5246515 και 210 5239465. Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1960.

    ΑπάντησηΔιαγραφή