Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Συνέλευση 12 Μάρτη

Στη συνέλευση της 5 Μάρτη συζητήσαμε και αποφασίσαμε:

-Μετά τα τελευταία γεγονότα στο "Πατινάζ", την εμφάνιση του εργολάβου και της αστυνομίας με σκοπό να προχωρήσουν στην κατασκευή ενός προσχηματικά κοινωφελούς έργου σε αυτή την καταπράσινη περιοχή του Μπαρουτάδικου αποφασίσαμε να εντείνουμε τον αγώνα για την αποτροπή του. Οι κάτοικοι έχουν συγκεντρώσει 400 υπογραφές για την μη κατασκευή του συγκεκριμένου έργου, έχουν να παρουσιάσουν εναλλακτικές προτάσεις για τη λειτουργία βρεφονηπιακού σταθμού σε υπάρχοντα κτίρια εκτός Μπαρουτάδικου και έχουν προχωρήσει από τη μεριά τους σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του έργου. Η υπόθεση θα εκδικαστεί σε περίπου μια εβδομάδα, οπότε τουλάχιστον έως τότε δεν πρέπει επουδενί να επιτραπεί στις μπουλντόζες να πλησιάσουν το "Πατινάζ". Πέρα από τις διαρκείς βάρδιες και την επαγρύπνηση των περίοικων για την ενεργοποίηση διευρυμένου δικτύου άμεσης παρέμβασης σε περίπτωση εμφάνισης του εργολάβου... αποφασίσαμε ως Λαϊκή Συνέλευση Αιγάλεω να προχωρήσουμε στις παρακάτω δράσεις:
1. Τρίτη  13 Μάρτη   στις 6μμ  πορεία από την πλατεία Εσταυρωμένου σε γειτονιές του Αιγάλεω
2. Τετάρτη  14 Μάρτη  στις 7μμ  πορεια από το "Πατιναζ" προς το Δημαρχείο και  παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο -το οποιο ειναι στις 8μμ
3. Κυριακή 18 Μάρτη στη 1 το μεσημέρι Συλλογική Κουζίνα και γιορτή αλληλεγγύης στο "Πατινάζ"

- Θα διοργανώσουμε εκδήλωση αλληλεγγύης στους μετανάστες την Πέμπτη 22 Μάρτη στην πλατεία Εσταυρωμένου. Μέσα σε ένα κλίμα "παγκόσμιας ημέρας κατά του ρατσισμού" θέλουμε να διεμβολίσουμε την κυρίαρχη υποκρισία και να κρατήσουμε στο προσκήνιο, όπως κάνουμε 365 ημέρες τον χρόνο, τον Λόγο ενός διαρκούς και κοινού αγώνα ντόπιων και μεταναστών για την κατάργηση των πλαστών διαχωρισμών, την ταξική αλληλεγγύη και την κοινωνική απελευθέρωση.

-Όσον αφορά τα χαράτσια έχει πλέον πιστοποιηθεί ότι όσοι/ες πλήρωσαν το αντίτιμο του ηλεκτρικού ρεύματος στη ΔΕΗ ή σε τράπεζες, το ποσό έχει περάσει στο χαράτσι και το όφελος στη ΔΕΗ παραμένει απλήρωτο. Φαίνεται ότι οι μανούβρες των διευθυντηρίων δεν θα έχουν τέλος και αυτή τη φορά, αφού ηττήθηκαν στην πρώτη τους προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, έχουν περάσει στο κόλπο με την Εφορία. Ακούγονται κατασχέσεις, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, φυλακίσεις κι άλλα ευτράπελα της ιστορίας με σκοπό και πάλι να τρομοκρατήσουν όσους δεν θέλουν ή δεν μπορούν να πληρώσουν τα απαράδεκτα χαράτσια τους. Ως Λαϊκή Συνέλευση, είχαμε ευθύς εξαρχής μηνύσει σε όλους τους συνδημότες μας να μην  πληρώσουν ούτε ένα ευρώ ακόμη και για τη ΔΕΗ καθώς ήταν εμφανές νομικά ότι θα πάει στο χαράτσι. Συνεχίζουμε να μηνύουμε και πάλι να μην πληρωθεί απολύτως τίποτε... μέχρι νεωτέρας και αφού εξετάσουμε το καινούργιο νομικό πλαίσιο -αν υπάρξει τέτοιο. Εν τω μεταξύ, το δίκτυο που έχουμε στήσει για την επανασύνδεση ρολογιών της ΔΕΗ ακόμη και για κείνους που δεν έχουν πληρώσει καν το ρεύμα, συνεχίζει να είναι ενεργό και έτοιμο για δράση όταν και όπου χρειαστεί.

-θα προχωρήσουμε σήμερα Τρίτη 13 Μάρτη στις 7μμ στο ΤΕΙ Αθήνας (κτίριο Κ16) στα πρακτικά συνδιοργάνωσης μοτοπορείων στις 24 και 31 Μάρτη μαζί με τις Λαϊκές Συνελεύσεις του Περιστερίου, του Ιλίου και του Χαϊδαρίου.

-θα συμμετέχουμε στην Συνέλευση των Συνελεύσεων το Σάββατο 17 Μάρτη 4μμ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου