Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Συνέλευση 19 Μάρτη

Βρεθήκαμε και πάλι στο "Γ. Ρίτσος" για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε:

-μετά από μερικές ενημερώσεις καταπιαστήκαμε με την υπόθεση του Πατινάζ. Μάθαμε οτι άτομο από τη μαθητική κοινότητα, που συμμετείχε στην παρέμβαση των περίοικων και της ΛΣΑ στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης, βρέθηκε στο στόχαστρο του αρμόδιου λυκειάρχη με σκοπό την τιμωρία του. Παρότι οι κινήσεις του λυκειάρχη ανεστάλησαν το θέμα θα θιχτεί δεόντως στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Στη συνέχεια περίοικοι μας ενημέρωσαν για τα τελευταία διαδραματιζόμενα στην περιοχή με πιο σημαντικά δύο σημεία. Το πρώτο αφορά την θεσμική επιδίωξη τις αμέσως επόμενες ημέρες από μεριάς των περίοικων να αρθεί η οικοδομική άδεια του Δήμου Αιγάλεω σχετικά με την κατασκευή του Β/Ν σταθμού στο Πατινάζ. Το δεύτερο αφορά την κίνηση του εργολάβου να κλείσει την παραγγελία τσιμέντου με την εταιρία "Πέππας" προκειμένου να προχωρήσει το έργο. Μαζί με την αδιαλλαξία του θλιβερού δήμαρχου που έχει πάρει σβάρνα τις γειτονιες του Λιούμη για να εξασφαλίσει μερικές υπογραφές υπεράσπισης του έργου, όλα δείχνουν την αποφασιστικότητα από μεριάς των εμπλεκομένων να γίνει το κατάπτυστο αυτό έργο. Από μεριάς μας ανανεώσαμε τα δεδομένα των αντιστάσεών μας, τσεκάραμε το δίκτυο των πρώτων αντανακλαστικών μας σε περίπτωση παρουσίας του εργολάβου και προχωρήσαμε στην οργάνωση της αντιπληροφόρησης σχετικά με τις θέσεις μας. Ο ιδεολογικός πόλεμος της δημοτικής αρχής, των δημοτικών παρατάξεων, διάφορων παρατρεχάμενων από κάθε θεσμικό και παραθεσμικό πόστο ενάντια στους περίοικους και την ΛΣΑ είναι ανελέητος. Με συκοφαντίες, απειλές και διαστρεβλώσεις όλος αυτός ο συρφετός της "ανάπτυξης" και του "κοινού οφελους" έχει σκοπό να διασπάσει τον αγώνα ενάντια στην τσιμετοποίηση του Πατινάζ και να τον παραδώσει περιθωριοποιημένο στις χειροπέδες του "ταξίαρχου" που καραδοκεί με τις δυνάμεις καταστολής. Συμφωνήθηκε να συνταχθεί κείμενο που θα απαντά σε όλες τις αποπροσανατολιστικές επιθέσεις και θα διακινηθεί σε όλο το Αιγάλεω. 

-Συζητήθηκε το περιεχόμενο της εκδήλωσης που διοργανώνει η ΛΣΑ ενάντια στο ρατσισμό την Πέμπτη 22 Μάρτη: οι μορφές του ρατσισμού, η συγκυρία μια συστημικής κρίσης που κατευθύνει τον κοινωνικό κανιβαλισμό προς τους μετανάστες, ο θεσμικός φασισμός από τα έδρανα αλλά και ο κοινωνικός εκφασισμός στις γειτονιές, η αντιμετώπιση των συμμοριών της Χρυσής Αυγής και τα αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά προτάγματα.  Το κείμενο και η αφίσα που θα συνοδεύουν και θα προπαγανδίζουν την εκδήλωση θα αναρτηθεί εδώ το συνομότερο.

-Συζητήσαμε όλες τις οργανωτικές εκκρεμότητες για την μοτοπορεία αλληλεγγύης στους εργατικούς αγώνες που συνδοργανώνει η ΛΣΑ με λαϊκές συνελεύσεις από Ίλιο, Χαϊδάρι και Περιστέρι το Σάββατο 24 Μάρτη στις 11πμ από τον σταθμό μετρό Αγ. Αντώνιος προς την Ελληνική Χαλυβουργία. Έχουμε έρθει ήδη σε επαφή με τους εργαζόμενους που θα μας υποδέχονται... Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην μεγάλη αντιρατσιστική πορεία που διοργανώνεται από πολλές αντιρατσιστικές οργανώσεις και μεταναστευτικές κοινότητες στην Αθήνα στην πλατεία Κοτζιά.

-Αποφασίσαμε τη "συμμετοχή" μας στην παρέλαση της 25 Μάρτη

-Ενημερωθήκαμε για τη διαδικασία και τις αποφάσεις της Συνέλευσης των Συνελεύσεων που έλαβε χώρα το Σάββατο 17 Μάρτη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Αναμένουμε τα πρακτικά αλλά και τα προαπαιτούμενα για την ενεργή συμμετοχή μας στην επόμενη διαδικασία που θα μας σταλούν από τους συντονιστές τις αμέσως επόμενες ημέρες προκειμένου να τα συζητήσουμε περαιτέρω. Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση όλων των λαϊκών συνελεύσεων, οι ανακοινώσεις μας σύντομα θα αναρτώνται αυτόματα και στο μπλογκ της Συνέλευσης των Συνελεύσεων (http://geitonies.espiv.net) όπως επίσης αυτόματα θα αναρτώνται και στο μπλογκ μας ανακοινώσεις όλων των άλλων λαϊκών συνελεύσεων στο πλαϊνό μέρος με τη μορφή RSS.

-Ραντεβού την Τετάρτη 21 Μάρτη στις 5μμ στη συνέλευση των περίοικων στο Πατινάζ
-Ραντεβού την Πέμπτη 22 Μάρτη στις 7μμ στην πλατεία Εσταυρωμένου γα την αντιρατσιστική μας εκδήλωση
-Ραντεβού στην μοτοπορεία αλληλεγγύης στους εργατικούς αγώνες το Σάββατο 24 Μάρτη στις 11πμ στον σταθμό μετρό στον Αη Αντώνη (10.30πμ προσυγκέντρωση στην πλατία Εσταυρωμένου)
-Ραντεβού στην πλατεία Κοτζιά στην Αθήνα 24 Μάρτη στις 4μμ στην μεγάλη αντιρατσιστική πορεία
-Ραντεβού στην λαϊκή "παρέλαση" της 25 Μάρτη στις 11πμ επί της Μυριοφύτου και Ιεράς Οδού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου