Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Πορεία από το Πατινάζ και παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο







Πολλοί περίοικοι μαζί με την Λαϊκή Συνέλευση Αιγάλεω συγκεντρώθηκαν χτες Τετάρτη 14 Μάρτη στις 7μμ μπροστά από το πατινάζ και μία ώρα μετά ξεκίνησαν με πορεία προς το Δημαρχείο Αιγάλεω. Σκοπός ήταν η παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο για να διαμηνυθεί τόσο προς τη δημοτική αρχή όσο και σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις -που συναινούν- ότι στον χώρο του Πατινάζ δεν πρόκειται να κτιστεί κανένα απολύτως κτίριο. Η παρέμβαση ήταν ευθύς εξαρχής επεισοδιακή μια και υπήρχε έντονη αστυνομική παρουσία και στον περίγυρο του δημαρχείου αλλά και με πολιτική περιβολή μέσα στον χώρο του δημοτικού συμβουλίου. Μόλις δηλώθηκε η υποψία παρουσίας ασφαλιτών μέσα στον χώρο του δημοτικού συμβουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης απαίτησε να απομακρυνθούν οι αστυνομικοί και από την αίθουσα και από το δημαρχείο ειδάλλως θα αποχωρούσε από τη διαδικασία. Ο δήμαρχος ήρθε σε συνεννόηση με τους επικεφαλής αστυνομικούς, οι οποίοι λίγο μετά "μας άδεισαν τη γωνιά". Στη συνέχεια υπήρχαν τοποθετήσεις από κατοίκους της περιοχής αλλά και από μέλη της ΛΣΑ σχετικά με τις αιτίες άρνησης κατασκευής του συγκεκριμένου έργου μέσα στο Πατινάζ, οι οποίες διήρκησαν 2 περίπου ώρες εν μέσω διακοπών από μεριάς του προεδρείου και διαρκών εντάσεων που προκαλούσαν δημοτικοί "παρατρεχάμενοι". Ο δήμαρχος απάντησε σε όλες τις τοποθετήσεις αναπαράγοντας το ύφος της τελευταίας του επιστολής και δηλώνοντας αποφασισμένος να γίνει το έργο. Οι παρεμβαίνοντες ανταπάντησαν με την ίδια αποφασιστικότητα, "ευχαρίστησαν" όλες τις δημοτικές παρατάξεις και αποχώρησαν συντεταγμένα με νυχτερινή πορεία μέχρι το "Πατινάζ". Όλα θα κριθούν στον δρόμο...

Συνεχίζουμε με γιορτή αλληλεγγύης και συλλογική κουζίνα στο Πατινάζ την Κυριακή 18 Μάρτη το μεσημέρι.

7 σχόλια:

  1. Στα ισπανικά:

    http://verba-volant.info/es/egaleo-atenas-continuacion-de-las-movilizaciones-en-contra-de-la-destruccion-del-ultimo-parque-del-barrio/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελεος ρε παλικάρια...
    Αυτό που γίνεται με τις αντιδράσεις για τον Παιδικό Σταθμό είναι το σύνηθες τσουβάλιασμα ιδιωτικών – στη περίπτωση μας τοπικών - συμφερόντων (επιχειρηματιών / ιδιοκτητών) με την ανάγκη διαμόρφωσης ενός τοπικού κινήματος αντίδρασης στη μνημονιακή λαίλαπα.
    Οκ.. ο σταθμός / τσιμέντο να μη γίνει γιατί το πράσινο στο υποβαθμισμένο Αιγάλεω έχει πολύ μεγαλύτερη αξία.
    Οκ… τα οφέλη των εργολάβων και των έργων από το ΕΣΠΑ δεν μπορούν να νομιμοποιούνται με την επίκληση των αναγκών του φτωχού λαού.
    Οκ…. Ο Μπίρπμας δεν μας τα λέει καλά….
    Οκ…. Η αντίδραση δεν εξ ορισμού κατευθυνόμενη και δεν έχει πατερούληδες.


    Αλλά …….αναρωτιέμαι
    Το «Πατινάζ» ή η «ΑΛΕΑ» ως επιχειρήσεις που επιδιώκουν προφανώς οικονομικό όφελος, δεν διαπράττουν έγκλημα εντός του Αλσους? (…δεν είδα ανάλογη αντίδραση ούτε από τους «ευαίσθητους κατοίκους» τουλάχιστον μια δεκαετία τώρα … ούτε δυστυχώς από τη ΛΣΑ … ).

    Η επίκληση της αναγκαιότητας για διατήρηση του πρασίνου …του άλσους (όχι άλλο τσιμέντο κλπ… ) από τους «κατοίκους», ταυτίζεται άραγε με τις κατασκευές που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι, ή με την κοινωνική / περιβαλλοντική τους συνείδηση, όταν για μια δεκαετία αφήναν τα ΙΧ στο εν λόγω οικόπεδο…..

    Το επιχειρηματικό συμφέρον από τη διατήρηση του συγκεκριμένου οικοπέδου στην υφιστάμενη μορφή (με επένδυση από το Δήμο φυσικά…..) και η διατήρηση της εμπορικής αξίας των ακινήτων μπορεί να ταυτίζεται και νομιμοποιείται με την δραστηριοποίηση του πραγματικά ελεύθερου τοπικού κινήματος αντίδρασης στη μνημονιακή λαίλαπα.?

    Είναι προφανές ότι όλη η κουβέντα για την αριστερά, την δημοκρατία, τη μαζικότητα, το «δυναμόμετρο» της αγωνιστικότητας, τη λάθος ψήφο στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ κλπ….. δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που γίνεται στο «ΠΑΤΙΝΑΖ»

    Είναι προφανές ότι όλη η κουβέντα για την αριστερά, την δημοκρατία, τη μαζικότητα, το «δυναμόμετρο» της αγωνιστικότητας, τη λάθος ψήφο στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ κλπ….. δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που γίνεται στο «ΠΑΤΙΝΑΖ» και νομίζω ότι πρέπει να αναθεωρήσετε τη στάση σας με ποιον και για ποιον διαμαρτύρεστε στη συγκεκριμένη περίπτωση...


    ΥΓ. Ελπίζω η «γιορτή αλληλεγγύης και συλλογική κουζίνα στο Πατινάζ» την Κυριακή 18 Μάρτη το μεσημέρι να μην δέχεται ευγενικές χορηγίες από το δίπλα μαγαζί….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακτιβιστής, ρομαντικός και εθελοντής. Δεν πληρώνει το χαράτσι στη ΔΕΗ, είναι δότης οργάνων και κάνει περιπολίες στον Ολυμπο για να αποτρέψει πυρκαγιές. Ο ............. επιχείρησε και πέτυχε το πείραμα της πατάτας προσπερνώντας ακόμα και τους μεσάζοντες, ενώ σειρά έχουν οι διαπραγματεύσεις για το αλεύρι.

    Η ζωή του μοιράζεται μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να πρωτοστατεί σε κινήματα εναντίον των διοδίων, να καλεί τους συντοπίτες του να μην πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ και να τα βάζει με δημάρχους.

    «Το 2007 και λίγο μετά τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο ξεκινήσαμε να φυλάμε κάθε χρόνο τον Ολυμπο και τη φύση. Σήμερα με τρία πλέον παρατηρητήρια συμμετέχουν 518 οικογένειες και κάθε χρόνο δίνουμε περισσότερα από 20 περιστατικά φωτιάς στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία τα προλαβαίνει όλα. Είμαι επίσης ο δημιουργός του σήματος «Δεν πληρώνω», που σχεδιάστηκε στις 9 Μαρτίου 2009 στην Κατερίνη. Εχω συμμετάσχει σε ομάδες για το χαράτσι της ΔΕΗ, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το «Αφήστε το στο Ταμείο» για τις υψηλές τιμές γάλακτος, τη δωρεά οργάνων, ενώ έφτασα μέχρι τις δικαστικές αίθουσες το καλοκαίρι του 2009 όταν ο Δήμος Κατερίνης φύτεψε πετούνιες μπροστά στην είσοδο των Δικαστηρίων. Μάλιστα την ημέρα που είχε 42 βαθμούς. Εγραψα λοιπόν μια επιστολή λέγοντας ότι πλέον θέλουμε δημάρχους και αντιδημάρχους με σηκωμένα τα μανίκια πρόθυμους για δουλειά και όχι στο ένα χέρι το τσιγάρο και στο άλλο το ουίσκι. Θεώρησαν ότι τους αποκάλεσα μπεκρήδες και έκαναν μήνυση. Αλλά έχασαν τη δίκη»...

    Εσεις της ΛΣΑ έχετε ανάλογες ιστορίες ??
    Μήπως τωρα προσπαθείτε να τις φτιάξετε με όχημα τον παιδικό σταθμό ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. προφανώς κ δεν έχουμε γιατί ως λαϊκή συνέλευση δεν διεκδικούμε ψηφαλάκια...
    Είναι ανεκδιήγητη η ξεφτίλα των συνασπισμένων...τόσο καιρό ούτε ένα σχόλιο για τα μύρια όσα στο blog της λαϊκής συνέλευσης και τώρα που μυριστήκατε οτι μπορεί να χάσετε εκλογείς λυσσάξατε...θέλετε να κρευφτείτε αλλά ο σταλινισμός δεν σας αφήνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επι της ουσίας απάντηση για τη διαφήμιση και τις πλάτες που κάνετε στον επιχειρηματία του "Πατινάζ" υπάρχει (ξέρεις εκεί στο άλσος)??? ... και άσε τα "συνασπισμένα....." και τα "ψηφαλάκια" .. που μάλλον αυτά σε νοιάζουν..

      Διαγραφή
  5. Δεν υπάρχει απάντηση,γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει ερώτηση...Τα φτηνά υπονοούμενα δημιουργούν ξεπεσμένες εντυπώσεις.Αν θες να πεις κάτι πες το με τη βαρύτητα της έκθεσης σου κι άσε κατα μέρους τα ανούσια χειραγωγικά κολπάκια...αυτά να τα κάνεις στην κ.ε. σου...στις εκλογές δεν κατεβαίνω για να με αφορούν τα ψηφαλάκια για τα οποία τόσο πολύ καίγεσαι...εσυ και ο συφερτός σου...Κι αλήθεια σου επιτρέπει το κώμα να τα βάζεις με τους μικροεπιχειρηματίες;(αν αύριο δεν υπήρχε καφετέρια στο πατινάζ θα ήμουν πιο ευτυχής,κάτι που εσύ δεν θα μπορούσες να κάνεις γιατί ακόμη κι αυτή η ρημάδα η αντίθεση κεφάλαιου -εργασίας είναι λίγο θολή στα αναλυτικά σας εργαλεία)...Λοιπόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. H σχέση της Λαϊκής Συνέλευσης Αιγάλεω με την καφετέρια του Πατινάζ -ή την Αλέα ή οποιοδήποτε άλλο μαγαζί- είναι ανύπαρκτη. Ο χρόνος ζωής της δεν της επιτρέπει να έχει προβεί σε δραστηριότητες (όπως η μη ανοχή στην ύπαρξη των εγκαταστάσεων της καφετέριας μέσα στο Μπαρουτάδικο)που χάνονται στο μακρινό παρελθόν. Και ούτε φυσικά η ΛΣΑ μπορεί να εγκαλείται για όσα δεν έκανε ενώ δε υπήρχε καν.
    Η πρωτοβουλία κατοίκων για την υπεράσπιση του Πατινάζ έχει διακριτή ύπαρξη σε σχέση με την ΛΣΑ και, προφανώς, τα δικά της χαρακτηριστικά. Ο κοινός στόχος δεν υπερσκελίζει τις διαφορές που υπάρχουν στα δύο εγχειρήματα αλλά όλα λύνονται κάθε φορά στις κοινές διαδικασίες και πουθενά αλλού.
    Είναι λογικός ο πανικός μερικών καλοθελητών σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στο Πατινάζ τις τελευταίες ημέρες αφού αποδομούν τις πολιτικές ισορροπίες στην κοινωνική συνείδηση. Για όλους τους λόγους του κόσμου δεν έπρεπε και το παραμικρό δέντρο να είναι υπο διαπραγμάτευση... Κι όμως, όλες οι δημοτικές παρατάξεις έχουν υποκλιθεί στα γελοία αυτονόητα και τον κυνικό ρεαλισμό της κυρίαρχης λογικής με σκοπό τα στενά τους κομματικά συμφέροντα. Και ποιός ξέρει τί άλλο. Υπολόγισαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Κι έτσι, βρίσκονται όλοι αυτοί, απέναντι σε όλους τους λόγους του κόσμου... εκτεθειμένοι.
    Στην παρέμβαση των περίοικων και της ΛΣΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης είδαμε πολλά: είδαμε τους 3 μπράβους που είχε προσλάβει δημοτικός σύμβουλος, είδαμε ταξίαρχο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, είδαμε την απαξίωση και την στείρα επιθετικότητα των δημοτικών συμβούλων, είδαμε το Δήμαρχο να δηλωνει "αποφασισμένος" για το έργο. Τώρα βλέπουμε και διάφορους "ανώνυμους" να έχουν βγει στο κουρμπέτι της συκοφαντίας.
    Όλα λοιπόν βαίνουν σε μια σύγκρουση. Και στη σύγκρουση αυτή απέναντι στην αστυνομία και τους εργολάβους δεν θα είναι ούτε ο επιχειρηματίας του Πατινάζ ούτε τα φαντάσματα με τα οποία χρεώνουν τον αγώνα οι καλοθελητές...αλλά οι αποφασιμένοι περίοικοι και η Λαϊκή Συνέλευση Αιγάλεω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή