Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Καμία δίωξη στους 5 διωκόμενους συναγωνιστές της Χαλκίδας



Την Παρασκευή  30 Μάρτη 2012  καλούνται σε δίκη  τα πέντε άτομα που συνελήφθησαν στη Χαλκίδα επειδή διαμαρτύρονταν κατά την επίσκεψη του προέδρου της ''δημοκρατίας'' Κάρολου Παπούλια στη γιορτή των ''Θεοφανίων''. 

Έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Μετά τις εκτεταμένες κοινωνικές αντιδράσεις της 28ης Οκτώβρη 2011 σε όλη την επικράτεια που αιφνιδίασαν τον κρατικό μηχανισμό, η αντίδραση των συναγωνιστών από την Χαλκίδα προς την προκλητική παρουσία του κάθε Παπούλια την ημέρα των Θεοφανείων συνάντησε μια επιθετική κατασταλτική στρατηγική. Μόνο και μόνο επειδή διαμαρτυρήθηκαν συνελήφθησαν και διώκονται…Προέκταση αυτής της στρατηγικής αποτελούν και όλα όσα συνέβησαν πριν λίγες ημέρες, την 25η Μάρτη 2012.  Εκατοντάδες προσαγωγές –προληπτικές και μη- και δεκάδες συλλήψεις με βαριές κατηγορίες.

Είναι κωμικοτραγικό αυτοί που ευθύνονται για την πολιτική (κακο)διαχείριση που προκάλεσε μέρος της κρίσης να εμφανίζονται ως αποκαθαρμένοι διαχειριστές του ξεπεράσματός της. Είναι κωμικοτραγικό αυτοί που συναίνεσαν και διαχειρίστηκαν το βάθεμα της καπιταλιστικής λεηλασίας τα τελευταία 20 χρόνια, αυτοί που έφτιαξαν μια ολόκληρη μεσαία τάξη τυχοδιωκτών αδειάζοντας τον δημόσιο ντορβά με τους απανταχού πρασινοφρουρούς , αυτοί που ρήμαξαν τους απατημένους μικρο«επενδυτές» στο κόλπο του Χρηματιστηρίου το 1999, αυτοί που γέμισαν με δισεκατομμύρια ευρώ τα χέρια των εργολάβων στην μεγάλη απάτη των ολυμπιακών αγώνων του 2004, αυτοί που κέρδισαν τις τελευταίες εκλογές διατυμπανίζοντας ότι λεφτά υπάρχουν… Αυτοί οι ίδιοι να έρχονται και να μας κάνουν μαθήματα ήθους! Αυτοί που «δεν έχουν διαβάσει τα μνημόνια» και τα ψηφίζουν υποθηκεύοντας το μέλλον εκατομμυρίων ανθρώπων έρχονται να μας συλλάβουν, να μας δικάσουν, να μας φυλακίσουν!

Ως εδώ. Τίποτε δεν θα μείνει αναπάντητο. Όλοι στους δρόμους της αντίστασης, της ανυπακοής, της ανατροπής.

Καμία δίωξη στους 5 διωκόμενους συναγωνιστές της Χαλκίδας.

Λαϊκή Συνέλευση Αιγάλεω

1 σχόλιο:

  1. ενημερωση - αναβολη δικης29 Μαρτίου 2012 στις 1:07 μ.μ.

    Ξαφνικά, με βούλευμα του Αρείου Πάγου η δίκη των πέντε συλληφθέντων στη Χαλκίδα κατά την επίσκεψη του προέδρου της ''δημοκρατίας'' Κάρολου Παπούλια στην τελετή της γιορτής των ''Θεοφανείων'', δεν θα γίνει στη Χαλκίδα αύριο Παρασκευή 30 Μαρτίου και παραπέμπεται σε ομοειδές δικαστήριο της Αθήνας σε ημερομηνία που δεν έχει οριστεί ακόμη. Η δικαιολογία για τη μεταφορά της δίκης, δύο ημέρες πριν τη διεξαγωγή της, είναι ότι συντρέχουν λόγοι σχετικοί με τη δημόσια ασφάλεια και τάξη, καθώς ''υπάρχει κίνδυνος προκλήσεως σοβαρών επεισοδίων και διασαλεύσεως της δημόσιας τάξης και ασφάλειας είτε εντός είτε εκτός του δικαστικού Μεγάρου Χαλκίδας''.
    Οι σύγχρονες πολιτικές εξουσίες αφού λεηλάτησαν βίαια την κοινωνία, επικαλούνται υποκριτικά την ειρήνη και την ασφάλεια για να συνεχίσουν ανενόχλητες τον πόλεμο εναντίον όλων μας. Όργανό τους, όπως πάντα, η δουλική λειτουργία του δικαστικού συστήματος.
    Γελοιότητες για ακόμη μια φορά. Δύο μέρες πριν τη δίκη (την οποία oi ίδιοι κάλεσαν εσπευσμένα), με αυταρχικό τρόπο τη μεταθέτουν και αποφεύγουν τη διεξαγωγή της. Είναι μια νίκη μας, έστω μικρή, μια νίκη που αποδεικνύει ότι η αλληλεγγύη και η αντίσταση έχουν νόημα.
    Εμείς όμως τώρα είμαστε περισσότερο οργισμένοι και αποφασισμένοι.
    Η πορεία σήμερα θα γίνει όπως έχουμε αποφασίσει, στις 18:00, στον α. Νικόλαο και κατόπιν η συναυλία αλληλεγύης, στις 21:00, στην πλατεία του α. Νικολάου.

    Αλληλέγγυες/οι από Χαλκίδα

    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1388897

    ΑπάντησηΔιαγραφή